PERMOHONAN MAAF DARI ZYNAKAL KEPADA WARGA SARAWAKPada Rabu yang lalu, 28 Mei 2021, penyanyi Zynakal telah menulis di ruangan komen posting Instagram milik penyanyi Yonnyboii. Komen yang ditulis oleh Zynakal merupakan perkataan ‘UGA UGA’ yang membawa maksud goyang di dalam Bahasa Tagalog. Namun komen tersebut telah disalah tafsir dan Zynakal dikatakan seolah-olah mempersendakan warga Sarawak.Bagi menjernihkan keadaan, Zynakal telah memuatnaik satu video permohonan maaf di Instagram miliknya pada 31 Mei 2021. Jelas Zynakal, niatnya hanyalah untuk bergurau tentang reaksi muka Yonnyboii yang juga merupakan rakan karibnya di dalam industri muzik dan langsung tiada niat untuk mempersendakan budaya mahupun adat penduduk negeri Sarawak khususnya. “Saya hanya bergurau tentang reaksi wajah Yonny dalam posting yang dibuatnya’, ulas Zynakal di dalam video tersebut.


Zynakal telah membuat permohonan maaf dan berjanji kejadian serupa tidak akan berulang lagi. Akhir kata dari Zynakal, “Kamek sayang kitak”.


Kami daripada pihak Warner Music Malaysia yang juga mewakili Zynakal dengan rasa rendah diri turut ingin menzahirkan rasa berterima kasih kepada semua rakan media yang tidak pernah jemu menyokong Zynakal sejak dahulu hingga kini.

Comments

Popular posts from this blog

Salammusik menyeru agar segera menghentikan kitaran keganasan antara Israel dan Palestin ini.

ALBUM SITISM DARI DATO' SRI SITI NURHALIZA

KONSERT 5 RUKUN GABUNG LIMA ARTIS NASYID TERKEMUKA, KESINAMBUNGAN DARIPADA ALBUM SAHABAT SELAMANYA