Skip to main content

‘TAK MUNGKIN’ TAMPILKAN LAGU PERTAMA AMSYAR LEEE.
Setelah tular di media sosial dengan video yang mempunyai keunikan meniru ton suara penyanyi terkenal di Malaysia seperti Datuk Seri Siti Nurhaliza, Jaclyn Victor, Nabila Razali dan Elizabeth Tan, kini Muhammad Amir Syafiq Bin Mohd Sadri atau lebih dikenali dengan Amsyar Leee, mengorak langkah dengan melancarkan single pertamanya yang berjudul “TAK MUNGKIN”. Kalau lihat di media sosial Amsyar, aksinya meniru ton suara penyanyi penyanyi terkenal tersebut membuatkan netizen terhibur dengan telatahnya yang bersahaja. Selain daripada itu, pemuda yang berasal dari Selama Perak ini juga merupakan lepasan Diploma Seni Teater di Universiti Teknologi Mara (UiTM), Puncak Perdana.


Menariknya, melalui lagu ini, Amsyar bekerjasama dengan komposer Ikhwan Fatanna dan Wan Salleh dan lirik pula oleh Ikhwan Fatanna. Lagu yang berentak balada ini mengisahkan tentang seseorang yang baru mengenal apa itu erti cinta. Manakala untuk sesi rakaman bagi lagu “TAK MUNGKIN” ini pula mengambil masa selama 4 jam sahaja, tetapi sebelum memulakan proses rakaman, Amsyar sempat menghadiri beberapa kelas vokal bersama dengan Cikgu Afif Tirmizie untuk mengenal pasti ton suara sebenar Amsyar.


Untuk pelancaran lagu “TAK MUNGKIN” ini, Amsyar berkata, “Saya jadikan pengikut saya di media sosial sebagai semangat untuk saya kembangkan bakat yang saya ada melalui lagu saya sendiri. Bagaikan mimpi menjadi kenyataan apabila dapat peluang untuk melancarkan single pertama ini dan juga dapat menghiburkan pengikut saya di media sosial”. Selain daripada itu, Amsyar juga turut berharap agar para pendengar dapat menerima bakat luar biasa yang dia ada seperti mempunyai ton suara persis suara wanita di dalam lagu ini. Semestinya ini adalah satu anugerah istimewa yang ada pada diri Amsyar yang mampu membawa dia muncul di dalam industri muzik tanah air kerana tidak semua orang boleh meniru pelbagai jenis ton suara dalam bentuk nyanyian.


Tambah Amsyar, “Saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada para pengikut dan peminat saya dari empat tahun yang lalu, dari saya tidak mempunyai pengikut yang ramai sehinggalah ke hari ini, TAK MUNGKIN saya berada di sini jika tiada support daripada anda semua. Terima kasih!”.


Single “TAK MUNGKIN” terbitan Permata Muzik Records dan edaran Warner Music Malaysia ini boleh didapati di kesemua pelantar digital seperti Spotify, iTunes, KKBox , Deezer, Joox dan juga Apple Music bermula 6 OGOS 2021.


PAUTAN UNTUK SINGLE ‘TAK MUNGKIN’: http://wmm.lnk.to/TakMungkin

PAUTAN UNTUK GAMBAR AMSYAR LEEE: https://drive.google.com/drive/folders/1WhYWqAE69u0qZV-rtjFYCtkKQLAM_9tF?usp=sharing 

INSTAGRAM AMSYAR LEEE: https://www.instagram.com/amsyar_leee/?hl=en

TIKTOK AMSYAR LEEE: https://vt.tiktok.com/ZGJD6Dok2/

Comments

Popular posts from this blog

Mahu dengar 'tembakannya tepat'? Saksikan "Gegar Vaganza Bunda-Petik" .

  Juri Tetap GV8,  Hetty Keos Endang atau lebih mesra dengan paggilan Bonda. kini tampil dengan  rancangan  Mahu dengar 'tembakannya tepat'. Pengalaman dimiliki penyanyi legenda dari Indonesia itu yang diberi tanggungjawab sebagai juri tetap Gegar Vaganza 8 (GV8), telah menampilkan sisi berbeza pada program nyanyian itu. Manakan tidak, gaya dan cara penyanyi yang popular dengan lagu Berdiri Bulu Romaku itu memberikan komen kepada para peserta, seringkali menambat hati penonton dan warganet. jom sma - sama kita nantikan , yang bakal ditayangkan bermula  pada 15hingga  22 Januari ini.

ALBUM SITISM DARI DATO' SRI SITI NURHALIZA

Mendekati usia 28 tahun perjalanan karier di dalam bidang seni suara, penvanvi Dato' Sri Siti Nurhaliza kini tampil dengan album solo ke-20 beriudul Sitism. Album Sitism pertama kali dilancarkan secara digital mengandungi 8 buah lagu pada 30 Jun 2023 dan lengkap 12 lagu sepenuhnya pada 8 September 2023. Album in mempunyai mana yang tersendiri bagi Siti kerana beliau dapat bekerjasama dengan penerbit, pencipta lagu dan penulis lirik lama dan baharu sebagai formula utama penerbitannya. Gabungan in telan memberikan warna tersendirt bag Sitism dan dapat memenuhi citarasa peminat Siti yang terdiri daripada pelbagai lapisan usia.   Judul Sitism dipilih daripada nama Siti Nurhaliza laitu Siti dan imbuhan 'ism' pula adalah istilah linguistik yang digunakan untuk membentuk kata nama bagi melambangkan kualiti, keadaan, ideologi atau hala tuiu album. Apabila nama Siti dan imbuhan 'ism' ini disabungkan. Sitism membentuk kata nama vane mewaki cir-cirt tertentu vane ada du dalam

KONSERT WINGS THE ROCK EMPEROR KUALA LUMPUR CHAPTER 16.12.2023 STD. MALAWATI SHAH ALAM

Wings Tawar Harga ‘Rahmah’, Hargai Sokongan Peminat Muzik itu satu rakaman masa, ianya terus berevolusi bergerak merentas zaman malah mendedikasikan sebuah revolusi buat penggemar baru dan lama, begitu juga dengan Wings yang terus terbang menggapai kejayaan yang seakan tiada noktah malah pasti ada kejutan dalam membina empayar dan perluasan pengaruhnya. Justeru itu tidak hairanlah mengapa Wings terus ‘meragut magis’ ratusan malah ribuan peminat yang sentiasa dahagakan aksi bertenaga Wings di atas pentas. ‘Konsert Wings The Rock Emperor Kuala Lumpur’ menjadi wadah signifikasi yang seterusnya dengan tema yang dibawa! ‘Kuasa dan kemenangan’ itu telahpun  dicipta di pentas The Star Theatre , Singapura pada 29 Julai lalu,  tidak adil rasanya ‘kuasa’ itu tidak digagaskan di Malaysia apatah lagi ianya tempat di mana Wings ditubuhkan sejak 38 tahun yang lalu. ‘Konsert Wings The Rock Emperor Kuala Lumpur Chapter’ dianjurkan oleh Rumah Produksi Merah manakala Awie Entertainment bertindak seba