Skip to main content

SPARKGIRLS TAMPIR DENGAN BLOODY LOVE

 


Setiap orang jika melihat sesuatu yang berkilauan pasti sangatlah suka, ya, begitu pula girlband asal Indonesia ini yang menamakan dirinya adalah SPARKGIRLS, yaitu wanita yang berkilauan bagaikan berlian yang terkena pancaran sinar. Siapakah SPARKGIRLS ini? Sparkgirls ini ada 7 wanita yang mempunyai kemampuan dance dan visual sangat menarik, yang membernya terdiri dari Rou, Dewi, Putsen, Reva, Monick, Nana, dan khayla. Mereka adalah wanita wanita asal Bandung Indonesia yang terbentuk oleh management musik yaitu SPARK ENTERTAINMENT yang di dalamnya terdapat para mentor yang profesional.

     Kali ini tidak tanggung tanggung, SPARKGIRLS ini bakalan release tanggal 10 Maret 2022 secara live di 2 negara, yaitu Indonesia dan Malaysia dibawah naungan label FMC Sdn Bhd.

     SPARKGIRLS akan mempersembahkan single pertamanya yang berjudul "BLOODY LOVE" , Bloody Love adalah sebuah lagu yang bercerita tentang keresahan para wanita yang semakin dangkalnya definisi Cinta di Zaman sekarang. Yang mengartikan bahwa dibalik feminin dan lembutnya wanita, ada jiwa-jiwa yang tangguh, yang kuat, dan penuh harga diri. Sekarang sudah lewat masanya dimana hati wanita yang sudah tidak dapat dibuai dengan harta, tahta, apalagi rayuan gombal, karena mereka semua itu sudah dapat menggapainya dengan tangan mereka sendiri. Maka melalui lagu ini, kami ingin mengingatkan kembali kepada para lelaki, tidaklah cukup hanya dengan bujuk rayu, harta, ataupun tahta untuk memenangkan hati kami, tapi bisa dengan cara yang lebih baik.

     Semoga lagu SPARKGIRLS ini dapat diterima dengan baik oleh para pendengarnya, dan SPARKGIRLS bisa diterima dengan baik oleh semua kalangan. Kita mempunyai visi: "Membangun kepercayaan memanglah sulit, tapi tidak bagi kami, karna kami yakin, kami percaya, bahwa kepercayaan itu timbul ketika kita berkata jujur". Misi: "Menciptakan buih buih cinta diantara kita, agar kita bisa terus berkarya dan berkreasi yang jauh lebih bagus lagi". Terimakasih dan salam hangat dari kami "SPARKGIRLS" BE PROFESIONAL BE SPORTIVE.

Comments

Popular posts from this blog

Mahu dengar 'tembakannya tepat'? Saksikan "Gegar Vaganza Bunda-Petik" .

  Juri Tetap GV8,  Hetty Keos Endang atau lebih mesra dengan paggilan Bonda. kini tampil dengan  rancangan  Mahu dengar 'tembakannya tepat'. Pengalaman dimiliki penyanyi legenda dari Indonesia itu yang diberi tanggungjawab sebagai juri tetap Gegar Vaganza 8 (GV8), telah menampilkan sisi berbeza pada program nyanyian itu. Manakan tidak, gaya dan cara penyanyi yang popular dengan lagu Berdiri Bulu Romaku itu memberikan komen kepada para peserta, seringkali menambat hati penonton dan warganet. jom sma - sama kita nantikan , yang bakal ditayangkan bermula  pada 15hingga  22 Januari ini.

ALBUM SITISM DARI DATO' SRI SITI NURHALIZA

Mendekati usia 28 tahun perjalanan karier di dalam bidang seni suara, penvanvi Dato' Sri Siti Nurhaliza kini tampil dengan album solo ke-20 beriudul Sitism. Album Sitism pertama kali dilancarkan secara digital mengandungi 8 buah lagu pada 30 Jun 2023 dan lengkap 12 lagu sepenuhnya pada 8 September 2023. Album in mempunyai mana yang tersendiri bagi Siti kerana beliau dapat bekerjasama dengan penerbit, pencipta lagu dan penulis lirik lama dan baharu sebagai formula utama penerbitannya. Gabungan in telan memberikan warna tersendirt bag Sitism dan dapat memenuhi citarasa peminat Siti yang terdiri daripada pelbagai lapisan usia.   Judul Sitism dipilih daripada nama Siti Nurhaliza laitu Siti dan imbuhan 'ism' pula adalah istilah linguistik yang digunakan untuk membentuk kata nama bagi melambangkan kualiti, keadaan, ideologi atau hala tuiu album. Apabila nama Siti dan imbuhan 'ism' ini disabungkan. Sitism membentuk kata nama vane mewaki cir-cirt tertentu vane ada du dalam

KONSERT 5 RUKUN GABUNG LIMA ARTIS NASYID TERKEMUKA, KESINAMBUNGAN DARIPADA ALBUM SAHABAT SELAMANYA

  Hiburan dakwah adalah suatu pendekatan yang cukup relevan pada masa kini khususnya untuk golongan muda pada zaman ini yang banyak sekali terdedah dengan hiburan dan muzik dari barat. Ia juga satu medium untuk mendidik akhlak, menerapkan pemahaman tentang ilmu Islam, meningkatkan keimanan dan meningkatkan keinsafan manusia terhadap Allah SWT sebagai Tuhan Yang Menciptakan Alam Semesta ini. Bagi membantu melonjakkan semula kegemilangan irama nasyid agar ia kembali bernafas semula serta mampu mencetuskan fenomena seperti mana yang pernah berlaku pada awal 90-an dahulu, MAC Training Centre Sdn Bhd telah mengambil inisiatif untuk menganjurkan KONSERT 5 RUKUN yang bakal diadakan di ZEPP, KUALA LUMPUR pada 15 September , bermula 8.30 malam. Bakal berlangsung selama dua jam, konsert ini juga turut mengangkat lima karektor utama yang diraikan di dalam sejarah industri nasyid Malaysia iaitu Rabbani, Hijjaz, Inteam, Mestica dan Daqmie @ Azmi Manap.  Ia juga sebagai satu kesinam