Skip to main content

MERIAHKAN MALAM HUJUNG MINGGU BERSAMA AWESOME TV

 


Saksikan filem Jaan E Mann, Bad Boys II dan Takbir Semalam filem yang menarik bakal memeriahkan hujung minggu penonton di kaca televisyen hanya di  Awesome TV.

Slot Hindi Special akan menayangkan filem Jaan E Mann. Jaan E Mann merupakan sebuah filem muzikal romantik Hindi yang ditulis dan diarahkan oleh Shirish Kunder. Dibintangi oleh Salman Khan, Preity Zinta dan Aksyah Kumar. Menceritakan kisah Suhaan Kapoor dan Piya Goyal yang jatuh cinta sewaktu di universiti dan berkahwin. Namun, Suhaan harus merahsiakan perkahwinannya untuk menaikkan kariernya sebagai bintang filem dan ketika kariernya merudum, dia pulang ke rumah dan mendapati bahawa Piya telah pergi meninggalkannya dan menerima notis penceraian. Suhaan cuba menyatukan Agasthya dan Piya supaya dia tidak perlu membayar alimoni. Saksikan pada hari Jumaat, 28 Mei 2021, jam 9.30 malam.

Manakala Bad Boys II merupakan filem komedi aksi Amerika yang diarahkan oleh Michael Bay. Dibintangi oleh Martin Lawrence dan Will Smith sebagai dua detektif narkotik Miami, Marcus Burnett dan Mike Lowrey. Bad Boys II menceritakan tentang Miami yang dibanjiri dengan ekstasi yang datang dari Cuba melalui pengedar dadah terkemuka Johnny Tapia. Detektif Mike Lowrey dan Marcus Burnett berada dalam kes tersebut, dan bertekad untuk membawa lelaki itu ke muka pengadilan.

Saksikan Bad Boys pada Sabtu, 29 Mei 2021, 10.00 malam di Awesome TV.

Telefilem Takbir Semalam akan ditayangkan pada 30 Mei 2021, Ahad, 9.00 malam di slot Ohsem Tele. Takbir Semalam mengisahkan Mak Yah terkenal dengan sikap yang suka memaki hamun dan bercakap kasar. Tahun ini merupakan tahun pertama bagi Mak Yah untuk menyambut Hari Raya seorang diri. Orang kampung sedih melihat Mak Yah kerana dia masih lagi belum boleh menerima hakikat kerana semua ini berlaku di atas sikapnya yang sering memarahi anak menantunya sehingga mereka sekeluarga nekad keluar dari rumah dan terlibat dengan kemalangan yang meragut nyawa mereka semua. Lakonan Fauziah Nawi, Wan Sharmila dan Syazwan Zulkifly.

Saksikan kesemua filem ini di Astro, saluran 123, dan MyTV di saluran 112. Ikuti perkembangan Awesome TV, melalui kesemua akaun media sosial Awesome TV atau layari laman sesawang Awesome TV di www.awesometv.my.

Comments

Popular posts from this blog

Mahu dengar 'tembakannya tepat'? Saksikan "Gegar Vaganza Bunda-Petik" .

  Juri Tetap GV8,  Hetty Keos Endang atau lebih mesra dengan paggilan Bonda. kini tampil dengan  rancangan  Mahu dengar 'tembakannya tepat'. Pengalaman dimiliki penyanyi legenda dari Indonesia itu yang diberi tanggungjawab sebagai juri tetap Gegar Vaganza 8 (GV8), telah menampilkan sisi berbeza pada program nyanyian itu. Manakan tidak, gaya dan cara penyanyi yang popular dengan lagu Berdiri Bulu Romaku itu memberikan komen kepada para peserta, seringkali menambat hati penonton dan warganet. jom sma - sama kita nantikan , yang bakal ditayangkan bermula  pada 15hingga  22 Januari ini.

ALBUM SITISM DARI DATO' SRI SITI NURHALIZA

Mendekati usia 28 tahun perjalanan karier di dalam bidang seni suara, penvanvi Dato' Sri Siti Nurhaliza kini tampil dengan album solo ke-20 beriudul Sitism. Album Sitism pertama kali dilancarkan secara digital mengandungi 8 buah lagu pada 30 Jun 2023 dan lengkap 12 lagu sepenuhnya pada 8 September 2023. Album in mempunyai mana yang tersendiri bagi Siti kerana beliau dapat bekerjasama dengan penerbit, pencipta lagu dan penulis lirik lama dan baharu sebagai formula utama penerbitannya. Gabungan in telan memberikan warna tersendirt bag Sitism dan dapat memenuhi citarasa peminat Siti yang terdiri daripada pelbagai lapisan usia.   Judul Sitism dipilih daripada nama Siti Nurhaliza laitu Siti dan imbuhan 'ism' pula adalah istilah linguistik yang digunakan untuk membentuk kata nama bagi melambangkan kualiti, keadaan, ideologi atau hala tuiu album. Apabila nama Siti dan imbuhan 'ism' ini disabungkan. Sitism membentuk kata nama vane mewaki cir-cirt tertentu vane ada du dalam

KONSERT 5 RUKUN GABUNG LIMA ARTIS NASYID TERKEMUKA, KESINAMBUNGAN DARIPADA ALBUM SAHABAT SELAMANYA

  Hiburan dakwah adalah suatu pendekatan yang cukup relevan pada masa kini khususnya untuk golongan muda pada zaman ini yang banyak sekali terdedah dengan hiburan dan muzik dari barat. Ia juga satu medium untuk mendidik akhlak, menerapkan pemahaman tentang ilmu Islam, meningkatkan keimanan dan meningkatkan keinsafan manusia terhadap Allah SWT sebagai Tuhan Yang Menciptakan Alam Semesta ini. Bagi membantu melonjakkan semula kegemilangan irama nasyid agar ia kembali bernafas semula serta mampu mencetuskan fenomena seperti mana yang pernah berlaku pada awal 90-an dahulu, MAC Training Centre Sdn Bhd telah mengambil inisiatif untuk menganjurkan KONSERT 5 RUKUN yang bakal diadakan di ZEPP, KUALA LUMPUR pada 15 September , bermula 8.30 malam. Bakal berlangsung selama dua jam, konsert ini juga turut mengangkat lima karektor utama yang diraikan di dalam sejarah industri nasyid Malaysia iaitu Rabbani, Hijjaz, Inteam, Mestica dan Daqmie @ Azmi Manap.  Ia juga sebagai satu kesinam