Skip to main content

WAJAH LAYLA SANIA DI PAPAN IKLAN DIGITAL DI TIMES SQUARE, NEW YORK, AMERIKA SYARIKAT.


 

Setelah wajah penyanyi antarabangsa, Yuna dipaparkan di papan iklan digital terkenal di Times Square, New York, Amerika Syarikat pada Mei lalu, kini giliran penyanyi Malaysia yang dikenali sebagai Layla Sania pula berada di papan iklan digital yang sama pada 20 Julai 2021 (waktu New York, Amerika Syarikat).


Kemunculan Layla Sania di papan iklan digital tersebut adalah sebagai wakil penyanyi Malaysia dalam kempen EQUAL oleh Spotify. EQUAL merupakan program global yang dibawakan khas oleh Spotify dalam memupuk ekuiti atau mengetengahkan artis wanita di seluruh dunia. Terdapat 35 senarai main tempatan EQUAL yang merangkumi artis dari lebih 50 buah negara, dan Layla Sania merupakan wakil daripada senarai main EQUAL Malaysia & Singapura. Selain itu, terdapat juga Senarai Main EQUAL Global “terbaik” yang mengandungi muzik dari artis EQUAL dari seluruh dunia.


Layla Sania Binti Khairuzikri atau lebih dikenali sebagai Layla Sania adalah penyanyi berusia 19 tahun dan merupakan bekas pelajar di SMJK(C) Chong Hwa, Kuala Lumpur. Layla yang bernaung di bawah Warner Music Malaysia ini baru sahaja melancarkan single pertamanya di dalam bahasa Mandarin yang berjudul ‘By Your Side’ pada Januari 2021 selepas kejayaan dua single di dalam Bahasa Malaysia yang berjudul ‘Lakaran’ pada Mac 2020 dan ‘Que Sera Sera’ pada tahun 2019. Ternyata paparan wajah Layla Sania di papan iklan digital di Times Square, New York ini merupakan satu kejayaan yang amat membanggakan.


Layla menyatakan, “Layla benar-benar bersyukur kerana menjadi sebahagian daripada EQUAL oleh Spotify. Ini sangat bermakna bagi Layla sebagai penyanyi. Layla tidak pernah membayangkan melihat diri Layla di papan iklan digital di Times Square, New York City sama seperti Yuna dan barisan artis wanita antarabangsa yang lain,”.


“Layla amat berterima kasih kepada Spotify kerana telah memilih Layla menjadi wakil pemuzik Malaysia dalam kempen EQUAL ini. Layla amat terharu dan Layla harap ini boleh dijadikan inspirasi kepada pemuzik wanita di luar sana. Kita mempunyai kekuatan untuk mengubah dunia, tidak kira siapa diri kita dan tidak kira di mana sahaja kita berada!”, jelas Layla Sania.


Layla mengucapkan jutaan terima kasih kepada peminatnya yang telah setia menyokongnya dan Layla juga ingin berterima kasih kepada rakan media yang tidak pernah jemu menyokong kerjayanya dari mula hingga kini.


AKAUN INSTAGRAM LAYLA SANIA

https://www.instagram.com/laylasania/?hl=enPAUTAN UNTUK VIDEO PAPAN IKLAN DIGITAL LAYLA SANIA DI TIMES SQUARE, NEW YORK, AMERIKA SYARIKAT:

https://drive.google.com/drive/folders/1063q69Sm3lUhFJmTTfO6Q7BGGyNM66cX

Comments

Popular posts from this blog

Mahu dengar 'tembakannya tepat'? Saksikan "Gegar Vaganza Bunda-Petik" .

  Juri Tetap GV8,  Hetty Keos Endang atau lebih mesra dengan paggilan Bonda. kini tampil dengan  rancangan  Mahu dengar 'tembakannya tepat'. Pengalaman dimiliki penyanyi legenda dari Indonesia itu yang diberi tanggungjawab sebagai juri tetap Gegar Vaganza 8 (GV8), telah menampilkan sisi berbeza pada program nyanyian itu. Manakan tidak, gaya dan cara penyanyi yang popular dengan lagu Berdiri Bulu Romaku itu memberikan komen kepada para peserta, seringkali menambat hati penonton dan warganet. jom sma - sama kita nantikan , yang bakal ditayangkan bermula  pada 15hingga  22 Januari ini.

ALBUM SITISM DARI DATO' SRI SITI NURHALIZA

Mendekati usia 28 tahun perjalanan karier di dalam bidang seni suara, penvanvi Dato' Sri Siti Nurhaliza kini tampil dengan album solo ke-20 beriudul Sitism. Album Sitism pertama kali dilancarkan secara digital mengandungi 8 buah lagu pada 30 Jun 2023 dan lengkap 12 lagu sepenuhnya pada 8 September 2023. Album in mempunyai mana yang tersendiri bagi Siti kerana beliau dapat bekerjasama dengan penerbit, pencipta lagu dan penulis lirik lama dan baharu sebagai formula utama penerbitannya. Gabungan in telan memberikan warna tersendirt bag Sitism dan dapat memenuhi citarasa peminat Siti yang terdiri daripada pelbagai lapisan usia.   Judul Sitism dipilih daripada nama Siti Nurhaliza laitu Siti dan imbuhan 'ism' pula adalah istilah linguistik yang digunakan untuk membentuk kata nama bagi melambangkan kualiti, keadaan, ideologi atau hala tuiu album. Apabila nama Siti dan imbuhan 'ism' ini disabungkan. Sitism membentuk kata nama vane mewaki cir-cirt tertentu vane ada du dalam

KONSERT 5 RUKUN GABUNG LIMA ARTIS NASYID TERKEMUKA, KESINAMBUNGAN DARIPADA ALBUM SAHABAT SELAMANYA

  Hiburan dakwah adalah suatu pendekatan yang cukup relevan pada masa kini khususnya untuk golongan muda pada zaman ini yang banyak sekali terdedah dengan hiburan dan muzik dari barat. Ia juga satu medium untuk mendidik akhlak, menerapkan pemahaman tentang ilmu Islam, meningkatkan keimanan dan meningkatkan keinsafan manusia terhadap Allah SWT sebagai Tuhan Yang Menciptakan Alam Semesta ini. Bagi membantu melonjakkan semula kegemilangan irama nasyid agar ia kembali bernafas semula serta mampu mencetuskan fenomena seperti mana yang pernah berlaku pada awal 90-an dahulu, MAC Training Centre Sdn Bhd telah mengambil inisiatif untuk menganjurkan KONSERT 5 RUKUN yang bakal diadakan di ZEPP, KUALA LUMPUR pada 15 September , bermula 8.30 malam. Bakal berlangsung selama dua jam, konsert ini juga turut mengangkat lima karektor utama yang diraikan di dalam sejarah industri nasyid Malaysia iaitu Rabbani, Hijjaz, Inteam, Mestica dan Daqmie @ Azmi Manap.  Ia juga sebagai satu kesinam