WAJAH LAYLA SANIA DI PAPAN IKLAN DIGITAL DI TIMES SQUARE, NEW YORK, AMERIKA SYARIKAT.


 

Setelah wajah penyanyi antarabangsa, Yuna dipaparkan di papan iklan digital terkenal di Times Square, New York, Amerika Syarikat pada Mei lalu, kini giliran penyanyi Malaysia yang dikenali sebagai Layla Sania pula berada di papan iklan digital yang sama pada 20 Julai 2021 (waktu New York, Amerika Syarikat).


Kemunculan Layla Sania di papan iklan digital tersebut adalah sebagai wakil penyanyi Malaysia dalam kempen EQUAL oleh Spotify. EQUAL merupakan program global yang dibawakan khas oleh Spotify dalam memupuk ekuiti atau mengetengahkan artis wanita di seluruh dunia. Terdapat 35 senarai main tempatan EQUAL yang merangkumi artis dari lebih 50 buah negara, dan Layla Sania merupakan wakil daripada senarai main EQUAL Malaysia & Singapura. Selain itu, terdapat juga Senarai Main EQUAL Global “terbaik” yang mengandungi muzik dari artis EQUAL dari seluruh dunia.


Layla Sania Binti Khairuzikri atau lebih dikenali sebagai Layla Sania adalah penyanyi berusia 19 tahun dan merupakan bekas pelajar di SMJK(C) Chong Hwa, Kuala Lumpur. Layla yang bernaung di bawah Warner Music Malaysia ini baru sahaja melancarkan single pertamanya di dalam bahasa Mandarin yang berjudul ‘By Your Side’ pada Januari 2021 selepas kejayaan dua single di dalam Bahasa Malaysia yang berjudul ‘Lakaran’ pada Mac 2020 dan ‘Que Sera Sera’ pada tahun 2019. Ternyata paparan wajah Layla Sania di papan iklan digital di Times Square, New York ini merupakan satu kejayaan yang amat membanggakan.


Layla menyatakan, “Layla benar-benar bersyukur kerana menjadi sebahagian daripada EQUAL oleh Spotify. Ini sangat bermakna bagi Layla sebagai penyanyi. Layla tidak pernah membayangkan melihat diri Layla di papan iklan digital di Times Square, New York City sama seperti Yuna dan barisan artis wanita antarabangsa yang lain,”.


“Layla amat berterima kasih kepada Spotify kerana telah memilih Layla menjadi wakil pemuzik Malaysia dalam kempen EQUAL ini. Layla amat terharu dan Layla harap ini boleh dijadikan inspirasi kepada pemuzik wanita di luar sana. Kita mempunyai kekuatan untuk mengubah dunia, tidak kira siapa diri kita dan tidak kira di mana sahaja kita berada!”, jelas Layla Sania.


Layla mengucapkan jutaan terima kasih kepada peminatnya yang telah setia menyokongnya dan Layla juga ingin berterima kasih kepada rakan media yang tidak pernah jemu menyokong kerjayanya dari mula hingga kini.


AKAUN INSTAGRAM LAYLA SANIA

https://www.instagram.com/laylasania/?hl=enPAUTAN UNTUK VIDEO PAPAN IKLAN DIGITAL LAYLA SANIA DI TIMES SQUARE, NEW YORK, AMERIKA SYARIKAT:

https://drive.google.com/drive/folders/1063q69Sm3lUhFJmTTfO6Q7BGGyNM66cX

Comments

Popular posts from this blog

Salammusik menyeru agar segera menghentikan kitaran keganasan antara Israel dan Palestin ini.

ALBUM SITISM DARI DATO' SRI SITI NURHALIZA

KONSERT 5 RUKUN GABUNG LIMA ARTIS NASYID TERKEMUKA, KESINAMBUNGAN DARIPADA ALBUM SAHABAT SELAMANYA