Skip to main content

Astro SMK Kembali Untuk Musim Ketiga Dengan Pengisian Kandungan Yang Lebih Menarik & Segar, Diceriakan Lagi Dengan Kehadiran Watak-Watak Baharu!

  Siri popular kegemaran ramai yang turut mengungguli kategori ‘Best Quarantine-Themed Drama/Feature/Programme’ di Anugerah ContentAsia 2020 yang berlangsung tahun lalu, ‘SMK’ kini Kembali di Astro Ceria (saluran 611)! Menerusi musim ketiganya ini, geng SMK akan membawa penonton menelusuri pengembaraan yang menyeronokkan menerusi pengalaman pembelajaran dari rumah atau PdPR dan cabaran-cabaran yang perlu mereka lalui, dalam satu jalan penceritaan yang ‘dekat dengan hati’ dan sarat dengan elemen komedi. Melihatkan kepada situasi pandemik pada hari ini yang menyebabkan sekolah-sekolah masih belum boleh dibuka kerana mematuhi Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), pelajar SMK perlu mengadaptasi dengan norma baharu untuk sentiasa #kekaldirumah dan menyesuaikan diri untuk berada jauh dari rakan-rakan sekelas. 

Untuk musim ini, kehadiran beberapa nama-nama baharu memeriahkan lagi perjalanan siri ini. SMK menampilkan pendatang baharu, Fara Nadiah dan Kiwi Chong, yang masing-masing membawakan watak Zaitun Zubaidah atau Zizi dan Suzi Wong. Zizi merupakan anak kampung kelahiran Kedah dan sepupu kepada Alya (lakonan Erissa Puteri). Walaupun Zizi dilihat sebagai seorang yang cuai dan kerap berangan, dia merupakan seorang yang bijak IT dan memiliki kebolehan seni mempertahankan diri yang hebat, selain dari baik hati. Manakala Suzi pula merupakan jiran baharu di kawasan perumahan mereka yang mana bapanya merupakan seorang penerbit dan pengarah yang kian meningkat naik. Suzi menggemari aktiviti sukan dan menyukai perhatian yang diberikan oleh orang sekelilingnya, serta menghargai segala peluang yang ada untuk berada di hadapan lensa kamera. Kami perlu peka dan mengambil berat akan situasi yang perlu dihadapi anak-anak dan ibubapa khususnya dalam mengharungi cabaran melaksanakan PdPR di kediaman masing-masing. Justeru, kami di bahagian produksi SMK mengangkat topik ini dan kehidupan norma baharu kita dalam naskhah musim ini, dan kami zahirkannya dalam suasana yang cukup santai dan sarat dengan elemen komedi. Harapan kami agar kita semua kekal kuat menempuhi fasa ini dan #KitaTeguhBersama. Semoga anda seisi keluarga terhibur dengan SMK musim ketiga ini. Selamat menonton.” 

Selain dari kehadiran pelakon-pelakon baharu, SMK musim ketiga turut menampilkan Wafiy, Erissa Puteri, Mia Sara, Fikry, Rykarl, Aniq dan ramai lagi. Siri yang bakal bersiaran sebanyak enam (6) episod ini diarahkan oleh Shamyl Othman dan Redcomm selaku penerbit. 

SMK musim ketiga ini akan menemui peminat pada setiap hari Rabu, mulai 25 Ogos 2021, jam 9 malam di Astro Ceria HD (saluran 611). Untuk pilihan alternatif, siri komedi ini juga boleh ditonton di platform On Demand dan Astro GO pada bila-bila masa, di mana jua anda berada. 

Dalam pada itu, penonton yang berada di fasa persekolahan boleh melayari laman sesawang ‘Upped’, kendalian Astro di www.upped.com.my yang mana ia menyediakan bahan-bahan rujukan untuk subjek-subjek utama pembelajaran. Upped merupakan portal yang menawarkan akses komplimentari kepada ratusan video pendidikan dan program-program berkaitan dengan silibus sekolah seperti TV Pendidikan, Misi Studi SPM, Pelan A+ SPM dan program menarik STEM seperti Dekoded dan Stemsasi, bertujuan untuk membantu pelajar mengulangkaji pelajaran secara lebih efektif, percuma. Untuk maklumat lanjut atau strim program-program pendidikan Astro, layari https://astro.com.my/HowTo. 

Comments

Popular posts from this blog

Mahu dengar 'tembakannya tepat'? Saksikan "Gegar Vaganza Bunda-Petik" .

  Juri Tetap GV8,  Hetty Keos Endang atau lebih mesra dengan paggilan Bonda. kini tampil dengan  rancangan  Mahu dengar 'tembakannya tepat'. Pengalaman dimiliki penyanyi legenda dari Indonesia itu yang diberi tanggungjawab sebagai juri tetap Gegar Vaganza 8 (GV8), telah menampilkan sisi berbeza pada program nyanyian itu. Manakan tidak, gaya dan cara penyanyi yang popular dengan lagu Berdiri Bulu Romaku itu memberikan komen kepada para peserta, seringkali menambat hati penonton dan warganet. jom sma - sama kita nantikan , yang bakal ditayangkan bermula  pada 15hingga  22 Januari ini.

ALBUM SITISM DARI DATO' SRI SITI NURHALIZA

Mendekati usia 28 tahun perjalanan karier di dalam bidang seni suara, penvanvi Dato' Sri Siti Nurhaliza kini tampil dengan album solo ke-20 beriudul Sitism. Album Sitism pertama kali dilancarkan secara digital mengandungi 8 buah lagu pada 30 Jun 2023 dan lengkap 12 lagu sepenuhnya pada 8 September 2023. Album in mempunyai mana yang tersendiri bagi Siti kerana beliau dapat bekerjasama dengan penerbit, pencipta lagu dan penulis lirik lama dan baharu sebagai formula utama penerbitannya. Gabungan in telan memberikan warna tersendirt bag Sitism dan dapat memenuhi citarasa peminat Siti yang terdiri daripada pelbagai lapisan usia.   Judul Sitism dipilih daripada nama Siti Nurhaliza laitu Siti dan imbuhan 'ism' pula adalah istilah linguistik yang digunakan untuk membentuk kata nama bagi melambangkan kualiti, keadaan, ideologi atau hala tuiu album. Apabila nama Siti dan imbuhan 'ism' ini disabungkan. Sitism membentuk kata nama vane mewaki cir-cirt tertentu vane ada du dalam

KONSERT 5 RUKUN GABUNG LIMA ARTIS NASYID TERKEMUKA, KESINAMBUNGAN DARIPADA ALBUM SAHABAT SELAMANYA

  Hiburan dakwah adalah suatu pendekatan yang cukup relevan pada masa kini khususnya untuk golongan muda pada zaman ini yang banyak sekali terdedah dengan hiburan dan muzik dari barat. Ia juga satu medium untuk mendidik akhlak, menerapkan pemahaman tentang ilmu Islam, meningkatkan keimanan dan meningkatkan keinsafan manusia terhadap Allah SWT sebagai Tuhan Yang Menciptakan Alam Semesta ini. Bagi membantu melonjakkan semula kegemilangan irama nasyid agar ia kembali bernafas semula serta mampu mencetuskan fenomena seperti mana yang pernah berlaku pada awal 90-an dahulu, MAC Training Centre Sdn Bhd telah mengambil inisiatif untuk menganjurkan KONSERT 5 RUKUN yang bakal diadakan di ZEPP, KUALA LUMPUR pada 15 September , bermula 8.30 malam. Bakal berlangsung selama dua jam, konsert ini juga turut mengangkat lima karektor utama yang diraikan di dalam sejarah industri nasyid Malaysia iaitu Rabbani, Hijjaz, Inteam, Mestica dan Daqmie @ Azmi Manap.  Ia juga sebagai satu kesinam