Skip to main content

Alternate Records & Khai Bahar Menang Di JOOX Top Music Awards Malaysia 2021


 

Khai Bahar tampil bergaya dengan mengekalkan kejayaannya sebagai artis tempatan popular dua tahun berturut-turut di JOOX Top Music Awards Malaysia. Tahun ini, beliau pulang dengan 2 kemenangan dalam kategori Top 5 Artist : Local dan Top 5 Hits : Local dengan lagu Sengsara (OST Dendam Penunggu) di JOOX Top Music Awards Malaysia 2021. 


Bercerita tentang ‘Sengsara’, lagu ini merupakan lagu tema kepada Dendam Penunggu, sebuah filem original di platform penstirman filem tonton CINEMA yang ditayangkan pada 5 November yang lalu. Filem seram ini dilakonkan oleh barisan pelakon muda yang meningkat naik seperti Ismail Izzani, Shalma Eliana, Imran Aqil, Ahmad Adly, Bella Dowanna dan ramai lagi. Filem ini mendapat sambutan yang hangat menerusi platform digital dan juga sosial media.


Lagu Sengsara ini merupakan lagu terbitan Alternate Records Sdn Bhd dan dicipta oleh John Jeeves, Firdaus Rahmat dan Omar K. Lagu Sengsara ini membawakan emosi seram yang bersesuaian dengan jalan cerita filem tersebut. Ia juga membawakan mesej anti buli yang disampaikan oleh penyanyi penuh berkarisma ini. Lagu ini pernah menjuarai carta muzik-muzik dan berada di Top 10 carta radio serta mendapat juta tontonan di Tik Tok.


Menurut Khai Bahar “Alhamdulillah. Kemenangan ini adalah kemenangan penyokong yang sentiasa memberi semangat dan mengundi Khai. Tanpa penyokong seperti mereka semua, Khai tidak mungkin dapat meraih kemenangan ini. Terima kasih kepada semua yang sentiasa memberi sokongan kepada Khai tanpa jemu.”


Lagu Sengsara ini boleh didengari di semua digital platform dan juga boleh tonton muzik video di saluran Youtube Alternate Records & Talents.


Comments

Popular posts from this blog

Mahu dengar 'tembakannya tepat'? Saksikan "Gegar Vaganza Bunda-Petik" .

  Juri Tetap GV8,  Hetty Keos Endang atau lebih mesra dengan paggilan Bonda. kini tampil dengan  rancangan  Mahu dengar 'tembakannya tepat'. Pengalaman dimiliki penyanyi legenda dari Indonesia itu yang diberi tanggungjawab sebagai juri tetap Gegar Vaganza 8 (GV8), telah menampilkan sisi berbeza pada program nyanyian itu. Manakan tidak, gaya dan cara penyanyi yang popular dengan lagu Berdiri Bulu Romaku itu memberikan komen kepada para peserta, seringkali menambat hati penonton dan warganet. jom sma - sama kita nantikan , yang bakal ditayangkan bermula  pada 15hingga  22 Januari ini.

ALBUM SITISM DARI DATO' SRI SITI NURHALIZA

Mendekati usia 28 tahun perjalanan karier di dalam bidang seni suara, penvanvi Dato' Sri Siti Nurhaliza kini tampil dengan album solo ke-20 beriudul Sitism. Album Sitism pertama kali dilancarkan secara digital mengandungi 8 buah lagu pada 30 Jun 2023 dan lengkap 12 lagu sepenuhnya pada 8 September 2023. Album in mempunyai mana yang tersendiri bagi Siti kerana beliau dapat bekerjasama dengan penerbit, pencipta lagu dan penulis lirik lama dan baharu sebagai formula utama penerbitannya. Gabungan in telan memberikan warna tersendirt bag Sitism dan dapat memenuhi citarasa peminat Siti yang terdiri daripada pelbagai lapisan usia.   Judul Sitism dipilih daripada nama Siti Nurhaliza laitu Siti dan imbuhan 'ism' pula adalah istilah linguistik yang digunakan untuk membentuk kata nama bagi melambangkan kualiti, keadaan, ideologi atau hala tuiu album. Apabila nama Siti dan imbuhan 'ism' ini disabungkan. Sitism membentuk kata nama vane mewaki cir-cirt tertentu vane ada du dalam

KONSERT 5 RUKUN GABUNG LIMA ARTIS NASYID TERKEMUKA, KESINAMBUNGAN DARIPADA ALBUM SAHABAT SELAMANYA

  Hiburan dakwah adalah suatu pendekatan yang cukup relevan pada masa kini khususnya untuk golongan muda pada zaman ini yang banyak sekali terdedah dengan hiburan dan muzik dari barat. Ia juga satu medium untuk mendidik akhlak, menerapkan pemahaman tentang ilmu Islam, meningkatkan keimanan dan meningkatkan keinsafan manusia terhadap Allah SWT sebagai Tuhan Yang Menciptakan Alam Semesta ini. Bagi membantu melonjakkan semula kegemilangan irama nasyid agar ia kembali bernafas semula serta mampu mencetuskan fenomena seperti mana yang pernah berlaku pada awal 90-an dahulu, MAC Training Centre Sdn Bhd telah mengambil inisiatif untuk menganjurkan KONSERT 5 RUKUN yang bakal diadakan di ZEPP, KUALA LUMPUR pada 15 September , bermula 8.30 malam. Bakal berlangsung selama dua jam, konsert ini juga turut mengangkat lima karektor utama yang diraikan di dalam sejarah industri nasyid Malaysia iaitu Rabbani, Hijjaz, Inteam, Mestica dan Daqmie @ Azmi Manap.  Ia juga sebagai satu kesinam