Skip to main content

Harry Khalifah terkesima jumpa Atai, terus tawarkan lagu untuk anak buah Allahyarham Sudirman itu

 


PENYANYI dan komposer Harry Khalifah menarik perhatian ramai apabila memuat naik beberapa video pertemuannya bersama anak saudara Allahyarham Datuk Sudirman Haji Arshad iaitu Atai di laman sosial miliknya pagi tadi.

Harry yang juga lebih mesra di sapa Apak turut memberi bayangan bakal menghasilkan karya baharu untuk dinyanyikan Atai.

“Assalamualaikum, Alhamdulillah hari ini saya tak sangka sangat berjumpa anak saudara Allahyarham Sudirman iaitu Atai.

“Tak sangka pula saya dapat berjumpa anak buah kesayangan penghibur legenda tanah air semasa saya sedang makan di sebelah studio ini, kata Apak.

Apak kongsi pertemuan bersama Atai.

Harry, 42, juga dilihat sempat menawarkan lagu baharu untuk dinyanyikan Atai.

“Sebenarnya Apak ada lagu baharu untuk diberi kepada Atai.

“Agak-agak awak nak tak? Kejap lagi kita dengar,”

Atai atau nama sebenarnya Razman Azrai Zainudin, turut dilihat menunjukkan minat dengan tawaran penyanyi lagu Suaramu Syairku itu.

“Pasti boleh, tapi saya yakin karya Apak semuanya best, ringkas balas Atai.

Perkongsian Apak itu mendapat leoh 200 komen serta 50 perkongsian setakat ini.

Apak turut berkongsi video nyanyian Atai menerusi lagu Hujan.

Terbaharu, Apak melalui laman Facebooknya mendedahkan sudah menyiapkan lagu buat Atai hasil nukilan vokalis kumpulan Khalifah iaitu Yabang.

Proses rakaman juga kan dijalankan dalam masa terdekat.

“Lagu untuk Atai dah pun siap!

“Alhamdulillah, tunggu sesi rakaman vokal pula nanti, kali ini Yabang sendiri yang buatkan lirik lagu untuk dinyanyikan Atai, tulisnya.

Allahyarham Sudirman merupakan seniman terbilang negara yang menempa kemasyhuran yang luar biasa ketika hayatnya.

Dikenali sebagai penghibur rakyat, Allahyarham Sudirman ketika zaman kegemilangannya merakamkan banyak album serta meraih pelbagai kejayaan di dalam dan luar negara.

Namun takdir telah menentukan, hayat Sudirman bernokhtah ketika usianya 37 tahun apabila beliau meninggal dunia pada 22 Februari 1992.

 

Comments

Popular posts from this blog

Mahu dengar 'tembakannya tepat'? Saksikan "Gegar Vaganza Bunda-Petik" .

  Juri Tetap GV8,  Hetty Keos Endang atau lebih mesra dengan paggilan Bonda. kini tampil dengan  rancangan  Mahu dengar 'tembakannya tepat'. Pengalaman dimiliki penyanyi legenda dari Indonesia itu yang diberi tanggungjawab sebagai juri tetap Gegar Vaganza 8 (GV8), telah menampilkan sisi berbeza pada program nyanyian itu. Manakan tidak, gaya dan cara penyanyi yang popular dengan lagu Berdiri Bulu Romaku itu memberikan komen kepada para peserta, seringkali menambat hati penonton dan warganet. jom sma - sama kita nantikan , yang bakal ditayangkan bermula  pada 15hingga  22 Januari ini.

ALBUM SITISM DARI DATO' SRI SITI NURHALIZA

Mendekati usia 28 tahun perjalanan karier di dalam bidang seni suara, penvanvi Dato' Sri Siti Nurhaliza kini tampil dengan album solo ke-20 beriudul Sitism. Album Sitism pertama kali dilancarkan secara digital mengandungi 8 buah lagu pada 30 Jun 2023 dan lengkap 12 lagu sepenuhnya pada 8 September 2023. Album in mempunyai mana yang tersendiri bagi Siti kerana beliau dapat bekerjasama dengan penerbit, pencipta lagu dan penulis lirik lama dan baharu sebagai formula utama penerbitannya. Gabungan in telan memberikan warna tersendirt bag Sitism dan dapat memenuhi citarasa peminat Siti yang terdiri daripada pelbagai lapisan usia.   Judul Sitism dipilih daripada nama Siti Nurhaliza laitu Siti dan imbuhan 'ism' pula adalah istilah linguistik yang digunakan untuk membentuk kata nama bagi melambangkan kualiti, keadaan, ideologi atau hala tuiu album. Apabila nama Siti dan imbuhan 'ism' ini disabungkan. Sitism membentuk kata nama vane mewaki cir-cirt tertentu vane ada du dalam

KONSERT 5 RUKUN GABUNG LIMA ARTIS NASYID TERKEMUKA, KESINAMBUNGAN DARIPADA ALBUM SAHABAT SELAMANYA

  Hiburan dakwah adalah suatu pendekatan yang cukup relevan pada masa kini khususnya untuk golongan muda pada zaman ini yang banyak sekali terdedah dengan hiburan dan muzik dari barat. Ia juga satu medium untuk mendidik akhlak, menerapkan pemahaman tentang ilmu Islam, meningkatkan keimanan dan meningkatkan keinsafan manusia terhadap Allah SWT sebagai Tuhan Yang Menciptakan Alam Semesta ini. Bagi membantu melonjakkan semula kegemilangan irama nasyid agar ia kembali bernafas semula serta mampu mencetuskan fenomena seperti mana yang pernah berlaku pada awal 90-an dahulu, MAC Training Centre Sdn Bhd telah mengambil inisiatif untuk menganjurkan KONSERT 5 RUKUN yang bakal diadakan di ZEPP, KUALA LUMPUR pada 15 September , bermula 8.30 malam. Bakal berlangsung selama dua jam, konsert ini juga turut mengangkat lima karektor utama yang diraikan di dalam sejarah industri nasyid Malaysia iaitu Rabbani, Hijjaz, Inteam, Mestica dan Daqmie @ Azmi Manap.  Ia juga sebagai satu kesinam