Skip to main content

“LA LUNA”, DRAMA BERSIRI AKSI LAKONAN ZAHIRAH MACWILSON DI TV2

 


Lari daripada watak yang mahukannya berpenampilan lemah lembut dan terlibat dengan cerita cinta, pelakon cantik Zahirah Macwilson muncul menghidupkan watak seorang peguam bela yang tegas dalam kerjayanya.

 

Menerusi drama bersiri diberi tajuk “La Luna” yang telah pun bersiaran episod pertamanya pada 13 Februari lalu, Zahirah bergandingan dengan pelakon Azrel Ismail, Nasha Aziz, Julia Ziegler, Elisha Sandha, Afiq Muiz, Steve Yap, Adam Corrie dan Esma Danial dalam 13 episod drama yang turut menjalani penggambaran di Eropah, Bosnia dan Batam ini.

 

Dalam drama aksi yang disiarkan setiap Jumaat hingga Ahad, pukul 8.00 malam mengisi slot Drama On 2 di TV2 ini, plot ceritanya bermula dengan sepasukan polis menyerbu sebuah rumah pelacuran di kediaman mewah dan menangkap gadis-gadis yang menjadi mangsa pelacuran.

 

Muncul watak utama iaitu Luna yang menjadi peguam bela kepada seorang gadis yang menjadi mangsa sindiket. Melalui gadis ini Luna berjaya mendapat maklumat berkaitan gerakan sindiket ini yang diketuai lelaki dikenali sebagai Juan.

 

Namun malangnya gadis yang memberi maklumat penting ini telah mati dibunuh oleh orang suruhan Juan. Kejadian itu membuatkan Luna rasa bersalah kerana gagal memberi perlindungan dan jaminan keselamatan kepada gadis terbabit.

 

Setelah itu Luna kemudiannya dipanggil sebagai saksi pendakwa kes perbicaraan Juan, ketua sindiket pemerdagangan manusia dan pelacuran. Juan menyimpan dendam terhadap Luna lalu mengarahkan orang-orangnya mengekori Luna.

 

Dengan cara yang paling selamat, orang-orang suruhannya mengirimkan sejambak bunga dengan mesej ugutan kepada Luna. Dalam perjalanan ke pejabat, kereta Luna juga diekori oleh seorang lelaki yang kemudiannya cuba menembaknya.

 

Lalu apakah kesudahan jalan cerita Luna? Mampukah dia membongkar rahsia dan menyeret Juan dan orang-orang suruhannya hingga ke muka pengadilan? Ikuti kesudahannya di TV2.

Bagi mereka yang tidak sempat untuk menonton di TV, anda berpeluang menontonnya menerusi portal online, RTM Klik (rtmklik.rtm.gov.my) dan rtm mobile. Muat turun aplikasinya di Google Play dan App Store.

Comments

Popular posts from this blog

Mahu dengar 'tembakannya tepat'? Saksikan "Gegar Vaganza Bunda-Petik" .

  Juri Tetap GV8,  Hetty Keos Endang atau lebih mesra dengan paggilan Bonda. kini tampil dengan  rancangan  Mahu dengar 'tembakannya tepat'. Pengalaman dimiliki penyanyi legenda dari Indonesia itu yang diberi tanggungjawab sebagai juri tetap Gegar Vaganza 8 (GV8), telah menampilkan sisi berbeza pada program nyanyian itu. Manakan tidak, gaya dan cara penyanyi yang popular dengan lagu Berdiri Bulu Romaku itu memberikan komen kepada para peserta, seringkali menambat hati penonton dan warganet. jom sma - sama kita nantikan , yang bakal ditayangkan bermula  pada 15hingga  22 Januari ini.

ALBUM SITISM DARI DATO' SRI SITI NURHALIZA

Mendekati usia 28 tahun perjalanan karier di dalam bidang seni suara, penvanvi Dato' Sri Siti Nurhaliza kini tampil dengan album solo ke-20 beriudul Sitism. Album Sitism pertama kali dilancarkan secara digital mengandungi 8 buah lagu pada 30 Jun 2023 dan lengkap 12 lagu sepenuhnya pada 8 September 2023. Album in mempunyai mana yang tersendiri bagi Siti kerana beliau dapat bekerjasama dengan penerbit, pencipta lagu dan penulis lirik lama dan baharu sebagai formula utama penerbitannya. Gabungan in telan memberikan warna tersendirt bag Sitism dan dapat memenuhi citarasa peminat Siti yang terdiri daripada pelbagai lapisan usia.   Judul Sitism dipilih daripada nama Siti Nurhaliza laitu Siti dan imbuhan 'ism' pula adalah istilah linguistik yang digunakan untuk membentuk kata nama bagi melambangkan kualiti, keadaan, ideologi atau hala tuiu album. Apabila nama Siti dan imbuhan 'ism' ini disabungkan. Sitism membentuk kata nama vane mewaki cir-cirt tertentu vane ada du dalam

KONSERT 5 RUKUN GABUNG LIMA ARTIS NASYID TERKEMUKA, KESINAMBUNGAN DARIPADA ALBUM SAHABAT SELAMANYA

  Hiburan dakwah adalah suatu pendekatan yang cukup relevan pada masa kini khususnya untuk golongan muda pada zaman ini yang banyak sekali terdedah dengan hiburan dan muzik dari barat. Ia juga satu medium untuk mendidik akhlak, menerapkan pemahaman tentang ilmu Islam, meningkatkan keimanan dan meningkatkan keinsafan manusia terhadap Allah SWT sebagai Tuhan Yang Menciptakan Alam Semesta ini. Bagi membantu melonjakkan semula kegemilangan irama nasyid agar ia kembali bernafas semula serta mampu mencetuskan fenomena seperti mana yang pernah berlaku pada awal 90-an dahulu, MAC Training Centre Sdn Bhd telah mengambil inisiatif untuk menganjurkan KONSERT 5 RUKUN yang bakal diadakan di ZEPP, KUALA LUMPUR pada 15 September , bermula 8.30 malam. Bakal berlangsung selama dua jam, konsert ini juga turut mengangkat lima karektor utama yang diraikan di dalam sejarah industri nasyid Malaysia iaitu Rabbani, Hijjaz, Inteam, Mestica dan Daqmie @ Azmi Manap.  Ia juga sebagai satu kesinam