Skip to main content

SEMANGAT LEBARAN HASIF UPIN & YUNADIA DALAM ‘NOSTALGIA RAYA’ Bagi memeriahkan bulan Ramadan pada tahun ini dan meraikan lebaran yang bakal tiba, pelantun lagu tular ‘Janji Sampai Mati, Hasif Upin dan pendatang baharu, Yunadia yang sedang popular dengan single ‘Cha Cha Cinta’, digabungkan dalam sebuah single Raya istimewa berjudul ‘Nostalgia Raya’, terbitan label pengurusan artis terbaharu paling hangat di Malaysia, Armani Entertainment Group (AEG).Menurut Dato’ KK Chua selaku Ketua Pengerusi Eksekutif AEG: “Label kami amat berbesar hati untuk menerbitkan lagu Raya yang pertama dengan menampilkan gabungan mantap di antara Hasif Upin dan Yunadia. Ini juga merupakan langkah sulung AEG dalam menarik hati pendengar tempatan disamping memperkenalkan lagi AEG dan barisan artisnya.

Single Nostalgia Raya dalam nuansa pop rancak ciptaan bersama komposer Iqie Hugh dengan Jova Devito ini telah pun diperdengarkan buat pertama kalinya ketika majlis ‘Media Night & Majlis Berbuka Puasa’ anjuran AEG di Hotel Hilton, Kuala Lumpur dengan sambutan yang menggalakkan dan respon yang positif.

“Terima kasih kepada pihak AEG kerana memberi kepercayaan sekali lagi buat saya bersama-sama abang Hasif untuk menyanyikan lagu Nostalgia Raya ini.

“Keseronokkan yang dirasai tidak dapat digambarkan dengan kata-kata! Bukan mudah untuk pendatang baharu seperti saya mendapat peluang seperti ini,” ujar Yunadia dalam nada teruja.

Idea disebalik tercetusnya single ini bermula ketika komposernya iaitu Iqie mengimbau semula zaman kanak-kanak yang penuh dengan keriangan dan kenangan manis sewaktu Raya, jelasnya: “Kalau dahulu, ketika menjelang Hari Raya, semua akan pulang ke kampung halaman untuk bertemu sanak-saudara, dan aktiviti yang paling menyeronokkan adalah ketika masing-masing berlumba untuk mengumpul duit raya.

“Lagu Nostalgia Raya membawa maksud momen keraian yang tidak akan hilang ditelan zaman, walau usia kita makin meningkat, perasaan teruja menjelang Syawal terus berulang saban tahun walaupun zaman silih berganti.Proses rakaman yang berlangsung di Studio World Peace Entertainment, Kota Damansara tidak mengambil masa yang lama kerana kedua-dua penyanyi, Hasif dan Yunadia memahami kehendak komposer dalam memantapkan pembikinan lagu ini.

Bagi Hasif, Raya tahun ini pasti berbeza buat dirinya, “Ketika dunia dilanda musibah COVID-19, kita semua turut merasa kesannya, kini segala-segalanya semakin beransur pulih dan saya pasti ramai yang tidak sabar untuk pulang beraya bersama keluarga tercinta.

“Bagi saya, tahun ini saya akan beraya seorang diri setelah kehilangan ibu tercinta pada bulan Oktober yang lepas, namun kehidupan tetap diteruskan jua.

“Semoga semua akan terhibur dengan lagu Nostalgia Raya ini serta menjadi pengubat rindu mengimbau memori dahulu bersama yang tersayang.

Lagu ‘Nostalgia Raya’ boleh dimuat turun di iTunes mulai 15 April ini dan dijadikan sebagai nada dering panggilan menerusi kesemua syarikat telekomunikasi utama negara serta boleh didengar pada bila-bila masa melalui aplikasi penstriman atas talian seperti Joox, KKBox, Spotify, Deezer, Apple Music dan juga YouTube Music.

Manakala MV single Raya ini pula boleh ditonton pada tarikh yang sama secara eksklusif hanya di saluran YouTube Armani Entertainment.


Comments

Popular posts from this blog

Mahu dengar 'tembakannya tepat'? Saksikan "Gegar Vaganza Bunda-Petik" .

  Juri Tetap GV8,  Hetty Keos Endang atau lebih mesra dengan paggilan Bonda. kini tampil dengan  rancangan  Mahu dengar 'tembakannya tepat'. Pengalaman dimiliki penyanyi legenda dari Indonesia itu yang diberi tanggungjawab sebagai juri tetap Gegar Vaganza 8 (GV8), telah menampilkan sisi berbeza pada program nyanyian itu. Manakan tidak, gaya dan cara penyanyi yang popular dengan lagu Berdiri Bulu Romaku itu memberikan komen kepada para peserta, seringkali menambat hati penonton dan warganet. jom sma - sama kita nantikan , yang bakal ditayangkan bermula  pada 15hingga  22 Januari ini.

ALBUM SITISM DARI DATO' SRI SITI NURHALIZA

Mendekati usia 28 tahun perjalanan karier di dalam bidang seni suara, penvanvi Dato' Sri Siti Nurhaliza kini tampil dengan album solo ke-20 beriudul Sitism. Album Sitism pertama kali dilancarkan secara digital mengandungi 8 buah lagu pada 30 Jun 2023 dan lengkap 12 lagu sepenuhnya pada 8 September 2023. Album in mempunyai mana yang tersendiri bagi Siti kerana beliau dapat bekerjasama dengan penerbit, pencipta lagu dan penulis lirik lama dan baharu sebagai formula utama penerbitannya. Gabungan in telan memberikan warna tersendirt bag Sitism dan dapat memenuhi citarasa peminat Siti yang terdiri daripada pelbagai lapisan usia.   Judul Sitism dipilih daripada nama Siti Nurhaliza laitu Siti dan imbuhan 'ism' pula adalah istilah linguistik yang digunakan untuk membentuk kata nama bagi melambangkan kualiti, keadaan, ideologi atau hala tuiu album. Apabila nama Siti dan imbuhan 'ism' ini disabungkan. Sitism membentuk kata nama vane mewaki cir-cirt tertentu vane ada du dalam

KONSERT 5 RUKUN GABUNG LIMA ARTIS NASYID TERKEMUKA, KESINAMBUNGAN DARIPADA ALBUM SAHABAT SELAMANYA

  Hiburan dakwah adalah suatu pendekatan yang cukup relevan pada masa kini khususnya untuk golongan muda pada zaman ini yang banyak sekali terdedah dengan hiburan dan muzik dari barat. Ia juga satu medium untuk mendidik akhlak, menerapkan pemahaman tentang ilmu Islam, meningkatkan keimanan dan meningkatkan keinsafan manusia terhadap Allah SWT sebagai Tuhan Yang Menciptakan Alam Semesta ini. Bagi membantu melonjakkan semula kegemilangan irama nasyid agar ia kembali bernafas semula serta mampu mencetuskan fenomena seperti mana yang pernah berlaku pada awal 90-an dahulu, MAC Training Centre Sdn Bhd telah mengambil inisiatif untuk menganjurkan KONSERT 5 RUKUN yang bakal diadakan di ZEPP, KUALA LUMPUR pada 15 September , bermula 8.30 malam. Bakal berlangsung selama dua jam, konsert ini juga turut mengangkat lima karektor utama yang diraikan di dalam sejarah industri nasyid Malaysia iaitu Rabbani, Hijjaz, Inteam, Mestica dan Daqmie @ Azmi Manap.  Ia juga sebagai satu kesinam