Skip to main content

Konsert Jubli Emas Hetty Koes Endang
 Penyanyi legenda Indonesia, Hetty Koes Endang berkongsi mengenai rasa cintanya kepada Malaysia yang dianggap seperti rumah keduanya. Hetty yang pernah menetap di Malaysia selama lima tahun, ketika ditemui berkata, detik paling dirindukan adalah ketika bulan Ramadan. “Saya tinggal di Malaysia selama lima tahun dari tahun 1991. Tiga tahun saya di Damansara dan dua tahun di Johor. Malaysia dah jadi rumah kedua saya. 


"Banyak kenangan yang saya rindukan mengenai Malaysia dan paling saya rindukan adalah, juadah yang dijual di tepi jalan pada bukan Ramadan," katanya. Menurut Hetty, 65, dia pernah meluahkan rasa rindunya buat Malaysia, kepada suaminya saat berada di Jakarta.“Ketika dah kembali ke Jakarta, saya beritahu suami bahawa saya sangat rindukan Malaysia. Saya rindukan durian Musang King yang memang sangat terkenal di sini.


“Itulah antara kenangan manis dan paling saya kenangkan setiap kali berbicara mengenai Malaysia,” katanya.Terbaharu, Hetty bakal mengadakan Konsert Jubli Emas Hetty Koes Endang yang akan berlangsung pada 27 Ogos 2022 di Manhattan Ballroom, Berjaya Times Square Hotel, Kuala Lumpur.Konsert bersempena lima dekad keberadaannya di dalam industri itu juga akan turut menampilkan Datuk Ramli MS sebagai pengarah muzik.


Comments

Popular posts from this blog

Mahu dengar 'tembakannya tepat'? Saksikan "Gegar Vaganza Bunda-Petik" .

  Juri Tetap GV8,  Hetty Keos Endang atau lebih mesra dengan paggilan Bonda. kini tampil dengan  rancangan  Mahu dengar 'tembakannya tepat'. Pengalaman dimiliki penyanyi legenda dari Indonesia itu yang diberi tanggungjawab sebagai juri tetap Gegar Vaganza 8 (GV8), telah menampilkan sisi berbeza pada program nyanyian itu. Manakan tidak, gaya dan cara penyanyi yang popular dengan lagu Berdiri Bulu Romaku itu memberikan komen kepada para peserta, seringkali menambat hati penonton dan warganet. jom sma - sama kita nantikan , yang bakal ditayangkan bermula  pada 15hingga  22 Januari ini.

ALBUM SITISM DARI DATO' SRI SITI NURHALIZA

Mendekati usia 28 tahun perjalanan karier di dalam bidang seni suara, penvanvi Dato' Sri Siti Nurhaliza kini tampil dengan album solo ke-20 beriudul Sitism. Album Sitism pertama kali dilancarkan secara digital mengandungi 8 buah lagu pada 30 Jun 2023 dan lengkap 12 lagu sepenuhnya pada 8 September 2023. Album in mempunyai mana yang tersendiri bagi Siti kerana beliau dapat bekerjasama dengan penerbit, pencipta lagu dan penulis lirik lama dan baharu sebagai formula utama penerbitannya. Gabungan in telan memberikan warna tersendirt bag Sitism dan dapat memenuhi citarasa peminat Siti yang terdiri daripada pelbagai lapisan usia.   Judul Sitism dipilih daripada nama Siti Nurhaliza laitu Siti dan imbuhan 'ism' pula adalah istilah linguistik yang digunakan untuk membentuk kata nama bagi melambangkan kualiti, keadaan, ideologi atau hala tuiu album. Apabila nama Siti dan imbuhan 'ism' ini disabungkan. Sitism membentuk kata nama vane mewaki cir-cirt tertentu vane ada du dalam

KONSERT 5 RUKUN GABUNG LIMA ARTIS NASYID TERKEMUKA, KESINAMBUNGAN DARIPADA ALBUM SAHABAT SELAMANYA

  Hiburan dakwah adalah suatu pendekatan yang cukup relevan pada masa kini khususnya untuk golongan muda pada zaman ini yang banyak sekali terdedah dengan hiburan dan muzik dari barat. Ia juga satu medium untuk mendidik akhlak, menerapkan pemahaman tentang ilmu Islam, meningkatkan keimanan dan meningkatkan keinsafan manusia terhadap Allah SWT sebagai Tuhan Yang Menciptakan Alam Semesta ini. Bagi membantu melonjakkan semula kegemilangan irama nasyid agar ia kembali bernafas semula serta mampu mencetuskan fenomena seperti mana yang pernah berlaku pada awal 90-an dahulu, MAC Training Centre Sdn Bhd telah mengambil inisiatif untuk menganjurkan KONSERT 5 RUKUN yang bakal diadakan di ZEPP, KUALA LUMPUR pada 15 September , bermula 8.30 malam. Bakal berlangsung selama dua jam, konsert ini juga turut mengangkat lima karektor utama yang diraikan di dalam sejarah industri nasyid Malaysia iaitu Rabbani, Hijjaz, Inteam, Mestica dan Daqmie @ Azmi Manap.  Ia juga sebagai satu kesinam