LEBIH DARI SEKADAR FILEM - MAT KILAU MELUASKAN LEGASINYA DI DUNIA ALAM MAYA!

 


Nama Mat Kilau memang tidak asing lagi kepada rakyat Malaysia dalam kamus sejarah negara ini. Selepas kisahnya diabadikan menerusi filem yang mendapat sambutan hangat baru-baru ini, Mat Kilau telah meninggalkan kesan di kalangan rakyat Malaysia dalam budaya pop tempatan hari ini. Namun, ianya tidak terhenti di situ sahaja. VNG Games dengan bangganya mengumumkan bahawa wira legenda Mat Kilau kini akan memasuki dunia alam maya dan mengembangkan legasinya pada permainan mudah alih - King of Nations !

 

Dato’ Adi Putra Dan Fattah Amin Bicara Tentang King Of Nations!

 

King of Nations kini tersedia di Google Play & App Store mulai 22 Ogos 2022, jangkaan peminat tempatan semakin memuncak apabila permainan itu diperkenalkan oleh pelakon asal - Dato’ Adi Putra Dan Fattah Amin. Lakonan yang mantap dan semangat juang dalam filem Mat Kilau membuatkan 2 selebriti popular ini dipilih untuk mencuba permainan mudah alih terkini keluaran VNG Games.

 

Menurut Dato’ Adi Putra, “Replikasi watak Mat Kilau yang menarik dalam versi permainan digital ini dipadankan dengan Busana Melayu yang dibuat terperinci dan senjata tradisional.”

 

Dato Adi Putra adalah bintang Malaysia yang mempunyai kebolehan untuk menjiwai semangat Melayu sejati seperti Mat Kilau. Dengan Dato Adi Putra memiliki sifat itu, wajarlah untuk melihat beliau mengulas permainan digital King Of Nations ini yang menampilkan Mat Kilau sebagai watak permainan.

 

Dalam itu, Fattah Amin juga menyaran supaya rakyat Malaysia turut meraihkan permainan mudah alih tersebut demi menyemarakkan semangat kepahlawanan bangsa Melayu sempena hari Kebangsaan Malaysia.

 

Karisma Fattah Amin amat terserlah dalam hasil kerjayanya dan dia memperlihat mempunyai bakat untuk berlakon pelbagai jenis watak, yang juga merupakan sesuatu bernilai yang VNG Games sampaikan– iaitu mampu pelbagai memainkan watak, taktik, dan mencipta pertempuran yang berbeza yang menakjubkan.

 

Hero Baru ‘Mat Kilau’ Kini Terdapat Di King Of Nations!

 

King Of Nations telah membuat penambahan baharu yang istimewa dalam penciptaan watak permainan sedia ada dengan menampilkan pahlawan tempatan yang tidak pernah lagi diadaptasi dalam mana-mana permainan sebelum ini. King Of Nations mencipta sejarah sebagai permainan pertama di dunia yang pernah memasukkan Mat Kilau dalam permainannya! Rakyat Malaysia pastinya menyukai ciri baharu ini kerana penambahan itu juga menandakan kemunculan pertama pahlawan Melayu dalam mana-mana permainan mudah alih. Permainan ini boleh diakses oleh pemain mulai 22 Ogos 2022!

 

Merdeka: Pahlawan Melayu Sebagai Watak Permainan!

 

Penciptaan watak permainan mudah alih Mat Kilau ini diilhamkan oleh pahlawan Melayu sejarah kehidupan sebenar iaitu Mat Kilau yang baru-baru ini menjadi bualan utama tempatan dan antarabangsa dengan kejayaan besar di box office pawagam. Watak itu sering dipandang tinggi kerana kesungguhannya menjaga keamanan bangsa melayu. Keberanian, ketabahan, dan kemahiran bersilat beliau menjadi inspirasi ramai, khususnya golongan belia. Dalam semangat Hari Kemerdekaan yang akan berlangsung pada bulan Ogos ini, watak Mat Kilau kini telah ditambah ke dalam permainan sebagai watak yang boleh dimainkan untuk menggalakkan kebanggaan dan patriotisme tempatan di kalangan pemain Malaysia!

 

Ciri-Ciri Unik Pahlawan Melayu!

 

Gaya seni wira baharu itu melibatkan penggunaan Baju Silat dengan buatan yang terperinci – pakaian budaya tradisional Melayu khas untuk mempertahankan diri ini sebagai pakaian tempurnya untuk mengekalkan semangat pahlawan Melayunya. Sebagai usaha untuk menyemai nilai kebanggaan negara terhadap adat budaya, King of Nations turut memakai hiasan kepala tradisional yang dipanggil 'tengkolok' dan senjata tradisional seperti keris Melayu untuk menampakkan beliau sebagai lambang keberanian dan patriotisme sebagai pahlawan Melayu di era penjajahan.

 

Impak Wira Melayu Dalam Dunia Maya

 

Dengan penambahan watak baharu Mat Kilau ini dalam King Of Nations, pemain juga boleh bermain dengan watak tempatan yang berpotensi mereka hubungkan, pada asasnya untuk meningkatkan pengalaman pertempuran dalam permainan dan lawan mereka! Pemain boleh menyelami dunia King Of Nations dan bertempur melawan wira tamadun lain, samada dari Timur atau Barat, dan menulis semula sejarah perang terbesar dunia dan meninggalkan jejak mereka.

 

Spesifikasi Rendah, Lebih Ruang, Tawaran Percuma!

 

King of Nations merupakan permainan muat turun percuma yang hanya memerlukan 480mb ruang pada telefon pintar pemain! Apa yang membezakan King of Nations daripada permainan mudah alih lain ialah mod permainan Pertempuran Wira Berbilang tamadun mereka yang menarik. Selain itu, permainan ini juga menawarkan pelbagai tawaran promosi sebagai tanda penghargaan kepada pemain mereka! Tawaran promosi termasuk 300 tiket pengambilan percuma untuk Wira Lagenda dalam masa 7 hari, Hero Athena 5-bintang secara percuma dengan tempoh log masuk 7 hari dan cabaran untuk mendapatkan lebih banyak tiket ahli percuma.

 

 

Untuk lebih banyak maklumat terkini mengenai King Of Nations, teruskan ke halaman rasmi:

PHOTO: https://drive.google.com/drive/folders/1Vok-D1vQEpg1BuvWYdaCH2ENlWYil25O?usp=sharing 

TRAILER: https://www.youtube.com/watch?v=DXJbkewBGLg

PRODUCT KIT: https://drive.google.com/drive/folders/16tb6bYO0jjFNmlNYMGLrlpW-8B_h_7uV

WEB RASMI: https://kon.vnggames.com/

FB: https://www.facebook.com/kingofnations.sgmy

FB GROUP: https://www.fb.com/groups/kingofnations.sgmy

IG: https://www.instagram.com/konvngsgmy/

MUAT TURUN: https://konsgmy.onelink.me/Ycmc/konsocial

 

 

Mengenai VNG Games:

Sebagai salah satu daripada empat unit perniagaan utama VNG Corporation sejak 2004, VNG Games telah mengimport dan mengedarkan permainan IP besar di Vietnam dan negara-negara Asia Tenggara termasuk: siri The Swordsman Online; Perfect World Mobile, King of Fighter, One Punch Man, dan banyak permainan eSport terkenal seperti PUBG Mobile, League of Legends: Wildrift, Valorant.

 

VNG Games telah diiktiraf oleh pakar dan pemain kerana kebolehpercayaannya sebagai salah satu penerbit permainan yang mempunyai penerbitan dan penjagaan pelanggan serantau di Asia Tenggara.

 

Comments

Popular posts from this blog

MUSIC OF THE SOUL :AN EVENING BERSAMA DATO’ SRI SITI NURHALIZA

Salammusik menyeru agar segera menghentikan kitaran keganasan antara Israel dan Palestin ini.