DELETED: AKAN KU JEJAK! DI PAWAGAM 15 SEPTEMBER 2022

Apabila nyawa menjual nyawa, apabila akhlak telah jatuh, apabila manusia bukan lagi manusia, tetapi komoditi yang boleh diperhambakan, didera, dilanggar, malah diletakkan di Internet seperti ternakan.


 Antaranya, berapa ramaikah keluarga yang patah hati dengan penculikan dan pemerdagangan yang memusnahkan sebuah keluarga?


Perbuatan kejam masih berterusan dan pesalah haram masih bebas. Anda dan saya harus berwaspada dan mengambil langkah berjaga-jaga agar tragedi itu tidak berulang. 


Diharapkan melalui filem ini DELETED: AKAN KU JEJAK! meningkatkan kesedaran orang ramai tentang pemerdagangan manusia dan bekerjasama untuk menjaga masa depan kanak-kanak.


DELETED: AKAN KU JEJAK!, filem aksi berkisar tentang antipemerdagangan disokong oleh Kementerian Dalam Negeri dan Antipemerdagangan, Pejabat Strategi Nasional Jawatankuasa Imigresen (NSO MAPO), filem ini berkisarkan tentang masalah penculikan kanak-kanak di Asia Tenggara dan kesan buruk kepada mangsa dan keluarga mereka.


Adegan seni mempertahankan diri penuh dengan aksi bertenaga turut membariskan ramai ahli seni mempertahankan diri juga dijemput untuk mengambil bahagian dalam persembahan termasuk penerbit lakonan dan eksekutif - Zheng Geping, juara dunia seni mempertahankan diri Singapura - Weng Qinghai, peninju British - Brie Benfell, juara seni mempertahankan diri campuran bintang lelaki - Peter Davis, master Brazil 194 cm tinggi - Marcio Sebsam.


Disebabkan banyak adegan aksi, semasa proses penggambaran, Tian Xin, seorang pelakon Taiwan, telah diseret dan rambutnya ditarik. Dia juga berada dalam keadaan bahaya akibat adegan letupan.


Pelakon utama, Fattah Amin juga mengalami kecederaan di kaki sebelah kiri. SINOPSIS


DELETED: AKAN KU JEJAK!  mengisahkan perjalanan berbahaya protagonis (lakonan Zheng Geping), yang menjejaki penculik anak perempuannya sendiri dan mencari jalan ke pusat geng pemerdagangan manusia, bertindak secara impulsif dan secara tidak sengaja membunuh orang yang tidak bersalah.


Akhirnya, menghadapi keputusan undang-undang, dia dijatuhkan hukuman penjara sepuluh tahun. Dalam tempoh ini, dia masih tidak berputus asa untuk mencari anak perempuannya. 


Secara kebetulan, dia menggunakan identitinya sebagai banduan untuk menghubungi orang dalam penyeludup itu, Ghost, dan melalui Ghost, dia bertanyakan tentang keberadaan anak perempuannya.


Di sisi lain, Yang Zhendong, seorang anggota Pasukan Polis Khas Singapura. Kegagalan menyelamatkan rakan sekerja dalam satu operasi menyebabkan ramai rakan sekerja mengalami kemalangan jiwa menyebabkan dia marah dengan penyeludup di belakang kumpulan gerakan penyeludupan iaitu Erawan Buddha. 


Bagi menangkap Erawan dengan tangannya sendiri, dia memutuskan untuk menyertai Interpol. 


Pada masa yang sama, untuk cepat mengumpul sejumlah besar organ manusia, Erawan Buddha menggunakan orang dalam untuk mencuri laporan pemeriksaan perubatan pesakit di hospital utama di Singapura.


Bagaimanapun, penyelamat itu melarikan diri untuk bersembunyi di luar negara bagi mengelak pengesanan Interpol Singapura. Beberapa tahun kemudian, polis Malaysia berjaya menangkap penyelamat itu. Zhendong telah ditugaskan ke Malaysia untuk mengekstradisi penyelamat kembali ke Singapura dalam usaha untuk memujuknya untuk memberi keterangan terhadap Erawan. Sementara itu, Ghost menerima arahan daripada Erawan untuk menyelamatkan ahli mereka dan secara tidak sengaja, Zhongyi terlibat.


Dihasilkan oleh 8028 Holdings Pte Ltd dan Artistes Marketing Asia Pte Ltd, diedarkan dan dipromosikan oleh Mega Films Distribution. 


Diarahkan oleh pengarah Singapura Ken Ng Huang Laifa, DELETED: AKAN KU JEJAK! dibintangi Fattah Amin, Datuk Rosaym Nor, Mia Deen, Pablo Amirul Tian Xin, Zhu Houren, Liang Zhiqiang dan Xu Liangyu dibintangi. 


Comments

Popular posts from this blog

Salammusik menyeru agar segera menghentikan kitaran keganasan antara Israel dan Palestin ini.

ALBUM SITISM DARI DATO' SRI SITI NURHALIZA

KONSERT 5 RUKUN GABUNG LIMA ARTIS NASYID TERKEMUKA, KESINAMBUNGAN DARIPADA ALBUM SAHABAT SELAMANYA