Skip to main content

Datin Alyah Duta TWOMEE

Majlis pelancaran produk terbaru oleh Syarikat TWOMEE HEALTH & BEAUTY (M) SDN. BHD. Majlis yang dirasmikan oleh pengasas produk kosmetik TWOMEE iaitu Dato Suraya Binti Hj Semaru ini berlangsung di Royale Chulan Damansara. Majlis yang diadakan hari Sabtu, 9 Mac 2024. Turut dimeriahkan dengan kehadiran duta TWOMEE iaitu Datin Noor Hasliah Abu Hassan atau lebih dikenali sebagai Datin Alyah. Beliau turut menyampaikan sebuah lagu tema TWOMEE pada hari tersebut. Lagu tersebut dicipta oleh komposer Exactesy dan Rudeen manakala lirik pula dicipta oleh a a a cm. Tidak terkecuali beberapa artis dan pempengaruh media sosial tempatan turut menjadi tetamu di majlis perasmian tersebut, antaranya, Nadia Brian, Luqman Podolski, Adira Suhaimi, Ani mayuni, Yasmin Aziz, Sarah Suhairi dan ramai lagi.
“Bukan mudah untuk menghasilkan produk kosmetik yang berkualiti, kerana ia perlu melalui pelbagai ujian klinikal termasuk proses penyelidikan dan pembangunan yang berulang kali sehingga mendapatkan hasil yang terbaik. Harapan saya untuk memastikan jenama Twomee ini menjadi salah satu produk kosmetik pilihan pengguna”. Kata Pengasas produk TWOMEE, Dato Suraya Binti Haji Semaru.

Terhasilnya idea Makeup Based 3 dalam 1 ini disebabkan oleh kesibukan wanita alaf baru yang kebanyakkannya berkerjaya dan masa mereka sangat terhad. Dari masalah itulah tercetusnya idea untuk menghasilkan produk yang cepat digunakan, berkualiti dan sangat sesuai untuk menjaga semua jenis kulit.
Menurut Datin Alyah selaku Duta produk Twomee, beliau sangat bersyukur dan berterima kasih kepada pengasas iaitu Dato Suraya yang sudi bekerjasama dengannya. “Saya tahu dengan keadaan sekarang persaingan sangat kuat, ramai diluar sana yang lebih hebat dari saya. Inilah namanya rezeki dan saya perlu kerja lebih kuat untuk membantu jenama ini agar mendapat sambutan yang baik dipasaran. Saya akan memainkan peranan saya sebagai duta produk untuk memperkenalkan Twomee dipasaran”.
“Apa yang membezakan, kelebihan produk TWOMEE dengan produk lain ialah produk TWOMEE ini bukan sekadar untuk bersolek semata ia juga boleh dijadikan produk penjagaan kulit yang sesuai untuk semua peringkat umur dan jantina. Jadi kami menyasarkan TWOMEE untuk semua, bukan hanya wanita”. Tegas Puan Mastura Binti Mahmud, Ketua Pengarah Operasi TWOMEE.
Jenama Twomee yakin bahawa produk ini dapat memberikan hasil yang terbaik kerana bahan- bahan semula jadi yang kami gunakan ini diimport dari luar negara. Antaranya ialah Petroleum yang dapat mencegah punca kehilangan kelembapan pada kulit. Selain itu, bahan seperti
 Helichrysum merupakan herba yang dapat mencegah penuaan kulit, menghalang keradangan kulit dan sangat membantu kulit yang bermasalah. Disamping itu kami menggunakan Snow Mushroom sebagai agen kelembapan yang berkesan 3 kali ganda lebih baik dari Hyaluronic Acid.
Selepas majlis pelancaran ini, kami akan lebih giat melakukan aktiviti promosi dan pemasaran serta jualan atas talian disemua platform media sosial kami seperti Tik Tok.

Comments

Popular posts from this blog

Mahu dengar 'tembakannya tepat'? Saksikan "Gegar Vaganza Bunda-Petik" .

  Juri Tetap GV8,  Hetty Keos Endang atau lebih mesra dengan paggilan Bonda. kini tampil dengan  rancangan  Mahu dengar 'tembakannya tepat'. Pengalaman dimiliki penyanyi legenda dari Indonesia itu yang diberi tanggungjawab sebagai juri tetap Gegar Vaganza 8 (GV8), telah menampilkan sisi berbeza pada program nyanyian itu. Manakan tidak, gaya dan cara penyanyi yang popular dengan lagu Berdiri Bulu Romaku itu memberikan komen kepada para peserta, seringkali menambat hati penonton dan warganet. jom sma - sama kita nantikan , yang bakal ditayangkan bermula  pada 15hingga  22 Januari ini.

ALBUM SITISM DARI DATO' SRI SITI NURHALIZA

Mendekati usia 28 tahun perjalanan karier di dalam bidang seni suara, penvanvi Dato' Sri Siti Nurhaliza kini tampil dengan album solo ke-20 beriudul Sitism. Album Sitism pertama kali dilancarkan secara digital mengandungi 8 buah lagu pada 30 Jun 2023 dan lengkap 12 lagu sepenuhnya pada 8 September 2023. Album in mempunyai mana yang tersendiri bagi Siti kerana beliau dapat bekerjasama dengan penerbit, pencipta lagu dan penulis lirik lama dan baharu sebagai formula utama penerbitannya. Gabungan in telan memberikan warna tersendirt bag Sitism dan dapat memenuhi citarasa peminat Siti yang terdiri daripada pelbagai lapisan usia.   Judul Sitism dipilih daripada nama Siti Nurhaliza laitu Siti dan imbuhan 'ism' pula adalah istilah linguistik yang digunakan untuk membentuk kata nama bagi melambangkan kualiti, keadaan, ideologi atau hala tuiu album. Apabila nama Siti dan imbuhan 'ism' ini disabungkan. Sitism membentuk kata nama vane mewaki cir-cirt tertentu vane ada du dalam

KONSERT 5 RUKUN GABUNG LIMA ARTIS NASYID TERKEMUKA, KESINAMBUNGAN DARIPADA ALBUM SAHABAT SELAMANYA

  Hiburan dakwah adalah suatu pendekatan yang cukup relevan pada masa kini khususnya untuk golongan muda pada zaman ini yang banyak sekali terdedah dengan hiburan dan muzik dari barat. Ia juga satu medium untuk mendidik akhlak, menerapkan pemahaman tentang ilmu Islam, meningkatkan keimanan dan meningkatkan keinsafan manusia terhadap Allah SWT sebagai Tuhan Yang Menciptakan Alam Semesta ini. Bagi membantu melonjakkan semula kegemilangan irama nasyid agar ia kembali bernafas semula serta mampu mencetuskan fenomena seperti mana yang pernah berlaku pada awal 90-an dahulu, MAC Training Centre Sdn Bhd telah mengambil inisiatif untuk menganjurkan KONSERT 5 RUKUN yang bakal diadakan di ZEPP, KUALA LUMPUR pada 15 September , bermula 8.30 malam. Bakal berlangsung selama dua jam, konsert ini juga turut mengangkat lima karektor utama yang diraikan di dalam sejarah industri nasyid Malaysia iaitu Rabbani, Hijjaz, Inteam, Mestica dan Daqmie @ Azmi Manap.  Ia juga sebagai satu kesinam